Monday, 9 May 2011

happY birTHDay FIQ

HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO SYAFIQ..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..

            hari ini merupakan hari lahir teman terbaek ku, mohamad syafiq yang ke 20 tahun.. tua juga dia akhirnya..aku nie je yang masih belasan tahun..hohoho.. syafiq nie ada banyak name dia yang aku suke.. giant, belomoih, gomok dan macam- macam lagi la.. tapi dia suke aku panggil dia fiq je.. ok takpe aku pon suke name fiq tu.. aku ngan fiq study di tempat yang sama tapi dalam bidang yang lain- lain.. mesti pelik kan camne ktorg blh kenal..


        ktorg kenal melalui FB.. masa dulu2 aku slalu on9 ptg isnin.. dia pon on9 juga.. asal aku on9 je dia mesti ada chat.. mula tu malaz nak layan gak.. tah sape2 la aku tak kenal pon.. chatting punya chatting rupenye ktorg masuk kelab koku yang sama.. aku prg koku hari rabu je.. mggu depan tu aku pergi  koku dia pon ada.. tapi aku tak kenal.. housemate aku la bgth "budak tu la yang chat ngan kau kat fb 2"..hahhaha.. baru aku tau.. kat fb muka tak nampak sangat.. aku wat dek je.. habis je koku aku ngan housemate aku tu prg minum kat cafe.. budak koku yang lain pon ada termasuk la fiq.. baru je aku duduk dia datang kat meja aku n tetiba mintak no phone.. mak oi terkejut aku.. woi borak2 la dlu.. aku  dah tak tahu nak watpe.. aku senyum2 je.. dia pon tah berapa kali tah explain.. pastu suh housemate aku lak terangkan.. yang housemate nie pon explainkan ajer.. aku faham ler... tgh pk nak bagi ke tak.. law tak nak bagi tak tahu nak cakap camne..dia dah la ada kat depan nie. tak kenal lak tu.. law nak bagi camne plak.. si bijak ni bukan nak bagi pen.. kang aku sebut dia suh ulang lak.. last nya aku suh dia minta kat member aku je..


          wahahahaha aku rase dah malu yang teramat sangat.. muka macam dah nak merah.. yang housemate ni plak dok kacau2 aku.. aku dah pikir nak balik je time tu.. nyesal lak prg cafe.. kat umah pon ada air.. dari situ lah perkenalan aku ngan fiq.. makin lama rasa macam makin rapat.. selalu SMS dan kekadang bergayut.. Masa first time dia call aku tah bape kali la dia ulang cakap dia.. aku serius tak faham bahasa utara dia..pekat sangat, dah tu cakap lak laju.. aku ye kan je.. hahaha.. kelakarnye bila ingat masa dulu- dulu.. ni la kenangan yang akan aku ingat bila ktorg dah berjauhan nanti.. yela dah sorang selatan sorang utara..hehehe.. tak pela, tak semestinya kita akan memiliki apa yang kita nak.. tapi bersyukurlah dengan apa yang pernah kita miliki.. and then, ntah macamana orang lain pon dah taw sal hubungan rapat ktorg.. law aku cakap aku kawan je ngan dia yang lain mesti wat senyum2 manje.. sukati korang la..


          masa birthday aku dulu dia hadiahkan kotak musik yang berpusing2 dengan ada gambar ikan.. aku tak tahu nak bagi dia hadiah ape.. law dia bagitahu kan senang.. aku tinggal nak cari je.. huhu senang punye keje.. harap2 dia mendapat ape yang dia impikan selama ini.. berjaya di dunia dan di akhirat.. dipermudahkan segala urusan.. mendapat pasangan yang baik di sisinya.. mendapat pointer yang tinggi sem ini dan sem akan datang.. dan apabila sudah tiba waktu untuk dia kembali, dia ditempatkan bersama orang2 yang beriman..
selamat hari lahir fiq.. semoga perkenalan ini kekal selamanya..
hidup baik2..

2 comments:

  1. bnyk nya nma sy......pgey ja suma skali sng....ila kn suka....:P
    ahahaha sy igt lg msa 2....hahaha....si bijak si bijak

    ReplyDelete
  2. ila maceh bnyk2.....ila xpyh ssh2 la nk pkir psai hadiah....bg sy nie hdiah y pling bermakna wt sy.....i love so much.....

    ReplyDelete